Sosyal Medya

Güncel

Gazeteci Sedef Kabaş’ın 5 yıl hapsi isteniyor

17 Aralık soruşturmasına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı'na yönelik tweet atan gazeteci Sedef Kabaş'ın “Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek” suçlamasıyla 1,5 yıldan 5 yıla kadar hapsi istendi.



Ä°stanbul Cumhuriyet Savcısı Vedat YiÄŸit tarafından hazırlanan iddianamede, Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcısı Hadi SalihoÄŸlu müÅŸteki olarak yer aldı. Ä°ddianamede gazeteci Sedef KabaÅŸ’ın 26 Kasım 2014’te Twitter hesabı üzerinden “Bu adamı asla unutmayın, 17 Aralık soruÅŸturmasına takipsizlik kararı veren Savcı Hadi SalihoÄŸlu” ÅŸeklinde ifadeler yazdığı belirtildi.

Bununla ilgili olarak baÅŸlatılan soruÅŸturma kapsamında Sedef KabaÅŸ’ın verdiÄŸi ifadede, “Attığı tweette Hadi SalihoÄŸlu’nu herhangi bir kimseye ve örgüte ihbar etmek gibi bir kastının olmadığını” söylediÄŸi de iddianamede yer aldı. Örgüt sözünün aklına bile gelmediÄŸini belirten KabaÅŸ’ın herhangi bir tehdidin söz konusu olmadığı ÅŸeklinde ifade verdiÄŸi de iddianamede anlatıldı.

'Örgütlerin ölüm listesindeyim'

Ä°stanbul BaÅŸsavcısı Hadi SalihoÄŸlu’nun sunduÄŸu ÅŸikâyet dilekçesinde “Görevi dolayısıyla terör örgütlerinin ölüm listesine alındığı, hatta 2003 yılının Haziran ayında Bakırköy’da bombalı saldırıya uÄŸrayarak yaralandığı, buna raÄŸmen üstlenmiÅŸ olduÄŸu görevi devam ettirdiÄŸi” ÅŸeklinde ifadelere yer verdiÄŸi anlatıldı.

SalihoÄŸlu’nun dilekçesindeki “Halen Ä°stanbul Cumhuriyet BaÅŸsavcısı olarak vazifesine devam etmekte olup; gerek makamının gerektirdiÄŸi sorumlulukları, gerekse savcılık mesleÄŸini layıkıyla adil bir ÅŸekilde sürdüren saygın bir kiÅŸi olduÄŸu” ifadeleri de iddianamede yer aldı.

'Kötü niyetli bir tweet'

Sedef KabaÅŸ’ın, gerek BaÅŸsavcı SalihoÄŸlu’nun ÅŸahsı aleyhine, gerekse bulunduÄŸu makamı hedef alarak paylaÅŸtığı tweet atıp profilinden asılsız, kasıtlı, kötü niyetli ve SalihoÄŸlu’nu hedef gösteren paylaşımlarda bulunduÄŸu iddia ediliyor.

“Tweet içeriÄŸinden anlaşılacağı üzere Sedef KabaÅŸ’ın açık ve net olarak tereddüde yer vermeyecek ÅŸekilde Hadi SalihoÄŸlu’nu tehdit ettiÄŸi” belirtilen iddianamede, bu tweetle KabaÅŸ’ın BaÅŸsavcı SalihoÄŸlu’nun yanlı hareket ettiÄŸini ima ederek, itibarsızlaÅŸtırmaya çalıştığı anlatıldı. Attığı tweet’te SalihoÄŸlu’nun fotoÄŸrafına da yer verdiÄŸi belirtilen KabaÅŸ’ın BaÅŸsavcı’yı hedef gösterdiÄŸi vurgulandı.

Başkaları da tweet attı

Bu tweetler üzerine baÅŸka insanların da tweetler attığı belirtilen iddianamede, “Bu tweetlerin Sedef KabaÅŸ’ın paylaşımından ve bu paylaşım nedeniyle hakkında yapılan adli soruÅŸturmanın baÅŸlamasından sonra yapıldığı, dolayısıyla terörle mücadelede görev almış Hadi SalihoÄŸlu’nun hedef gösterildiÄŸinin ve tehdit edildiÄŸinin açıkça anlaşıldığı iddia olunur” ifadeleri yer aldı. Ä°ddianamede KabaÅŸ’ın “tehdit ve terörle mücadelede görev almış kiÅŸileri hedef göstermek” suçlarından 1,5 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılması istendi.

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.